Accordeon in MailerLite

accordeon in mailerlite
accordeon in mailerlite

Accordeon in MailerLite

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Met een accordeonblok in je nieuwsbrief kun je veel informatie rondsturen terwijl je nieuwsbrief toch netjes en leesbaar blijft. Maar dit ding heeft ook een paar haken en ogen.

Waar vind je de accordeon in MailerLite?

Dit blok vind je in de zijbalk van je drag & drop en je kunt filteren op Special om het sneller te vinden.

Sleep het naar je nieuwsbrief, klik het potloodje aan en bewerk het blok.

De kleur, de formaten en lettertypes kun je wijzigen onder het tabblad Settings dat je aan de rechterkant van de pagina kunt vinden als het blok geopend is.

Functies van het blok

Een functie van het blok is dat je meer content mee kunt sturen zonder dat je nieuwsbrief overvol wordt. En een andere functie van het blok is dat je je hierdoor een beetje leuker maakt. Je nieuwsbrief is minder statisch met dit blok erin doordat mensen zelf iets kunnen doen.

Maar met die interactiviteit gaat het een beetje mis, ontdekte ik bij een test. Dit blok werkt niet goed in alle mailboxen en daar moet je rekening mee houden.

Accordeon in MailerLite

In welke mailboxen werkt de accordeon in MailerLite?

Toen ik zag dat het blok niet deed wat het verondersteld werd te doen ben ik op onderzoek uitgegaan, waardoor ik je nu kan vertellen in welke mailboxen het werkt en in welke mailboxen het niet werkt.

Het werkt goed

Het blok werkt goed in de volgende mailboxen:

  • Apple Mail
  • Outlook 2016 (macOS)
  • Outlook Office 365 (macOS)
  • iPhone native mail app
  • Samsung Mail
  • Alle browsers

Het werkt niet

Het werkt niet bij webmail zoals Gmail, Hotmail en Yahoo.

Maar als mensen besluiten om te klikken op “View in browser” dan zien ze je accordeon wel in volle glorie. Want het werkt goed in alle browsers.

Wat gebeurt er als het niet werkt?

Als het niet werkt is dat geen ramp: alle spoilers staan dan open en de inhoud staat dus zichtbaar in de mailbox. Alles is gewoon leesbaar, maar de lezer hoeft er niets voor te doen.

Houd hier wel rekening mee bij het creëren van je content. Want als je heel veel tekst meestuurt en de accordeons staan open, dan kan dit natuurlijk ontmoedigend zijn voor je lezers. Denk er altijd aan dat het voor jou veel werk is om zoveel te schrijven, maar je lezers moeten dat allemaal lezen en als het te veel is doen ze dat natuurlijk niet.

Stuur niet zoveel content dat je lezers het niet meer zien zitten, verwijs dan liever naar je blog om nog meer over het onderwerp te lezen. Want dan geef je je lezer een eigen keuze.

Statistieken

De brandende vraag: hoe zit het met de statistieken van de clicks op de accordeon? Zien we al deze leuke clicks ook in de statistieken zodat we te weten kunnen komen waar we meer over moeten schrijven?

Helaas niet. Dit is geen officiële klik en hij staat niet in de statistieken. Dat vind ik nou echt heel erg jammer want hier zou echt veel informatie uit kunnen komen. Maar die informatie komt niet, daarvoor moet je echt een link naar een blogpost plaatsen.


Ik ben een onvervalste MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite. En dat vind ik ook nog leuk!

Je kunt ook accordeons op je website zetten. Vroeger moest je dat niet doen want dat was heel erg slecht voor je ranking. Maar tegenwoordig mag dat wel.

Over de auteur

Scroll naar boven