
Anti-spam beleid van MailerLite
Voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2023
Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.
Het anti-spam beleid van MailerLite is streng en ik zou het heel serieus nemen. Als je van plan bent het niet zo nauw te nemen met de wetgeving rond e-mailmarketing, dan zou ik een ander platform kiezen dan MailerLite.
Van dit anti-spam beleid heb je totaal geen last van als je je adressen zorgvuldig verzamelt. Maar als je adressen koopt dan zullen ze dat zeker ontdekken want dat is te zien van het gedrag van een lijst. En je kunt erop rekenen dat je dan problemen krijgt met MailerLite.
Wat Mailerlite doet tegen spam
Als je niet begrijpt hoe het werkt met spam, dan zou je je af kunnen vragen waarom het ze iets kan schelen als iemand spamt en waar ze zich eigenlijk mee bemoeien.
Maar als jij spam verstuurt, dan is dat niet alleen jouw risico. Voor jou is het een risico dat je een boete moet betalen en dat je eventueel naar een ander e-mail platform moet verhuizen.
Het risico voor MailerLite is veel groter. Want als jij spam verstuurt vanaf hun platform, dan lopen zij het serieuze risico dat de servers de e-mails die via hun platform verstuurd worden niet meer willen bezorgen. En dan kunnen ze dus opdoeken.
Daarom hanteren e-mail platforms een anti-spam beleid en daar kunnen ze niet soepel mee zijn want het voortbestaan van hun bedrijf staat op het spel.
Wat is het anti-spam beleid van Mailerlite
Je kunt het anti-spambeleid dat MailerLite hanteert hier lezen in het Engels.
- Je lijst mag niet meer dan 0,2% spammeldingen krijgen;
- en niet meer dan 5% bounces;
- niet meer dan 1% afmeldingen
- en minimaal 3% van je abonnees moet je nieuwsbrief openen.
Besef dat het gedrag van een lijst iets vertelt over de herkomst van een lijst:
0,2% spammeldingen
Spammeldingen zijn heel serieus en moeten daarom een uitzondering zijn. Als je veel spammeldingen krijgt betekent dit dat je of lang niet gemaild hebt, of dat je een lijst hebt gekocht, of dat je ineens over een heel ander onderwerp bent gaan mailen.
Of je bent niet duidelijk geweest op je inschrijfformulier waardoor mensen niet wisten dat ze inschreven voor een nieuwsbrief.
5% bounces
Bounces zijn adressen waar de nieuwsbrief niet kon worden afgeleverd. Bijvoorbeeld omdat iemand zijn adres bij de provider heeft opgezegd.
Veel bounces betekent dat je adressen erg oud zijn of dat je een lijst hebt gekocht. Als jij je adressen correct verzamelt en regelmatig mailt, dan kunnen er nooit veel bounces zijn. Daarom mag je niet meer dan 5% bounces hebben.
1% afmeldingen
Afmeldingen zijn normaal en horen erbij. Het is zelfs normaal dat je per jaar 20 tot 25% afmeldingen krijgt. Dat is het natuurlijke verloop op je mailinglijst. Maar toch mag je niet meer dan 1% afmeldingen per nieuwsbrief hebben. Want als je regelmatig mailt, dan heb je ook niet meer dan 1% afmeldingen.
Veel afmeldingen betekent dat je lang niet hebt gemaild, of naar erg oude adressen mailt, of dat je een lijst hebt gekocht.
3% opens
Minimaal 3% van je abonnees moet je nieuwsbrief openen. Want als mensen zich vrijwillig en goed geïnformeerd inschrijven voor je nieuwsbrief, dan mag je verwachten dat een veel hoger percentage je nieuwsbrief zal openen. En als dat niet gebeurt, dan is er iets ernstig mis met je lijst.
Als bijna niemand je nieuwsbrief opent, dan is alles hierboven mogelijk of je hebt totaal geen rekening gehouden met de interesses van je doelgroep.
Wat je kunt doen
- Wees helder op je inschrijfformulieren. Maak duidelijk dat mensen zich inschrijven voor een nieuwsbrief.
- Mail minimaal eens per 30 dagen.
- Koop geen adressenlijsten.
- Verwijder inactieve adressen.
Dat is ook het beste voor je verzendreputatie en dus voor de aflevering van je nieuwsbrief.
Ik ben een erkende MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite.