MailerLite expert » Blog » MailerLite e-mails » Btw bij MailerLite betalen?

Btw bij MailerLite betalen?

btw bij mailerlite betalen

Btw bij MailerLite

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Een goede vraag: “Waarom staat er btw bij MailerLite op mijn facturen? Ik ben toch een bedrijf en MailerLite zit in het buitenland, dan moet dat toch helemaal niet?” Waarom staat die btw daar?

MailerLite is gevestigd in Litouwen en hoeft geen btw te berekenen aan bedrijven die in het buitenland gevestigd zijn. Maar daarvoor moet jij wel eerst vertellen en bewijzen dat jij een bedrijf hebt. Als je nu btw betaalt bij MailerLite, dan moet je dus even een bewijs aanleveren dat je een bedrijf hebt.

Bewijzen dat je een bedrijf hebt

Bewijzen dat je een bedrijf hebt doe je als volgt:

  • Kijk rechtsboven in de richting van je gebruikersnaam.
  • 1 stapje naar links staat een hartje.
  • 2 stapjes naar links staat Plan and billing. Klik dit aan.

Billing information

Dan kom je op een pagina met 3 tabbladen:

  • Your plan
  • Billing information
  • Invoices

Klik hier aan: Billing information. Dan zie je jezelf staan, met je adres e.d. Klik hier op Edit en vul je btw nummer in.

Upgraden

Dit zijn van die dingetjes die je even in orde moet maken als je gaat upgraden bij MailerLite. Dit geldt overigens niet alleen bij MailerLite. Dit moet je ook doen bij andere betaalde tools als je die gebruikt. Let hier dus op.

Net zoals wij btw moeten berekenen aan iedereen aan wie we iets verkopen moeten zijn dat ook. En zoals wij dat onder specifieke omstandigheden niet hoeven te doen, zo hoeven zij dat ook niet te doen als ze de juiste gegevens hebben.

Als je MailerLite gebruikt en de betaalde versie neemt, vul dan dus je btw nummer in. En als je de betaalde versie van MailerLite al hebt, controleer dan even of alles daar goed ingevuld is.

Als het allemaal goed gegaan is, dan kun je dat zien bij je facturen. Klik het tabblad “invoices” even aan. Daar staat dan een rijtje facturen en bij die facturen moet je zien staan:

“Paid (Not VAT object according to Lithuanian Tax Law paragraph 13)”

Als je dat niet ziet staan moet je er iets aan doen.

Als het allemaal niet lekker gaat met werken met MailerLite en je uren kwijt bent met leren hoe het moet, dan kun je er ook hulp bij vragen.

Over de auteur

Scroll naar boven