MailerLite expert » Blog » MailerLite e-mails » E-mailadres wijzigen bij MailerLite
e-mailadres wijzigen bij MailerLite

E-mailadres wijzigen bij MailerLite

E-mailadres wijzigen bij MailerLite

Voor het laatst bijgewerkt op 5 oktober 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Bij MailerLite kunnen je lezers hun e-mailadres niet zelf wijzigen. Dat is een minpuntje, want e-mailadressen zijn in 3 maanden al bejaard. En als mensen een ander adres krijgen en dit nieuwe adres niet in kunnen voeren je adressenbestand, dan melden ze zich af of jij mailt naar een verlaten adres.

Ik heb het nu over een link in de voettekst van je nieuwsbrief waarmee je abonnee zelf zijn of haar e-mailadres kan wijzigen. Het staat wel op het “verbeteringenlijstje” van MailerLite maar vooralsnog is zo’n link er niet. Maar je kunt ook zelf zoiets maken. Hoe je dat doet beschrijf ik in dit artikel. 

E-mailadres wijzigen bij MailerLite

Een link om zelf je e-mailadres te kunnen wijzigen zou eigenlijk in iedere nieuwsbrief moeten staan. Want mensen veranderen wel eens van e-mailadres. En als ze dit niet aan je kunnen doorgeven, dan blijf je mailen naar een verouderd e-mailadres.

En dat heeft gevolgen: een lage open rate, misschien een bounce als het adres gesloten wordt en misschien ook een uitschrijving van iemand die zich helemaal niet wil uitschrijven.

Als je mensen de mogelijkheid wilt bieden om zelf hun e-mailadres te wijzigen dan zou je dat kunnen doen zoals ik hieronder beschrijf.

Mogelijkheid aanbieden om het e-mailadres te wijzigen

Bedankpagina met inschrijfformulier: Zet een inschrijfformulier op je website en noem het inschrijfformulier: Wijzig je e-mailadres.

Link in je nieuwsbrief: Plaats in je nieuwsbrief een link onder de tekst: Wijzig je e-mailadres.

Nu heb je in elk geval geregeld dat mensen zich gemakkelijk met hun nieuwe e-mailadres kunnen inschrijven. Nu moet je nog regelen dat het oude e-mailadres van mensen die klikken op “Wijzig je e-mailadres” vanzelf uitgeschreven wordt.

Linktrigger

Hiervoor maak je een Automation workflow die getriggerd wordt door een klik in de nieuwsbrief. In dit geval een klik op de link naar je bedankpagina.

  • In deze Automation workflow plaats je 1 e-mail: een bevestiging dat het oude adres is uitgeschreven.
  • Na deze e-mail maak je een Action: Mark as unsubscribed.

Dan heb je een uitschrijfmachine gemaakt voor verouderde e-mailadressen.

E-mailadres wijzigen in MailerLite

Even samenvatten wat je nu precies hebt gedaan:

  1. Als eerste stap heb je het gemakkelijk gemaakt om met een nieuw e-mailadres in te schrijven door mensen direct naar een inschrijfformulier te sturen.
  2. Daarnaast heb je ervoor gezorgd dat het verouderde e-mailadres vanzelf van je lijst verdwijnt.

Dit is natuurlijk niet ideaal, want het is nooit ideaal om mensen uit te schrijven. Beter zou het zijn als mensen rechtstreeks hun e-mailadres zouden kunnen wijzigen. Maar dat kan nou eenmaal niet en je moet roeien met de riemen die je hebt.

Belangrijk om je te realiseren: als iemand middenin een Automation workflow zit op het moment van de adreswijziging, dan is dit na de wijziging niet meer zo. Want het oude adres is uitgeschreven en het nieuwe adres moet nog actief worden.

Over de auteur

1 gedachte over “E-mailadres wijzigen bij MailerLite”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven