MailerLite expert » Blog » E-mailstrategie » Hoe gebruik je e-mailmarketing goed?

Hoe gebruik je e-mailmarketing goed?

hoe gebruik je e-mailmarketing

Voor het laatst bijgewerkt op 4 december 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Hoe gebruik je e-mailmarketing goed? Mensen die e-mailmarketing gebruiken, hangen vaak nog een beetje in het verleden. In het verleden had je niet zoveel opties om mensen te bereiken. Je kon bellen, je kon adverteren, of je kon folders verspreiden.

De manier waarop sommige mensen e-mailmarketing gebruiken lijkt op het verspreiden van folders. En dat ging zo:

  • Selecteer de adressen waar je je doelgroep verwacht
  • Gooi een folder in de bus
  • En hoop dat ze kopen

Als je dit met e-mailmarketing net zo doet, dan leef je nog in het verleden. En omdat veel mensen nog in het verleden leven, krijgen we zoveel spam: e-mails waar we nooit om gevraagd hebben.

Hoe gebruik je e-mailmarketing?

Er is tegenwoordig een andere manier van marketing ontstaan waarin we mensen niet lastig vallen met dingen die ze niet hebben willen, maar ze in plaats daarvan geven wat ze wel willen hebben. Nadat ze hierom gevraagd hebben.

En dat betekent dat niet jij degene bent die een adressenlijst koopt om je e-mails naartoe te sturen, maar dat je prospect jouw bedrijf selecteert om e-mails van te willen ontvangen. En dan ontstaat er een totaal andere situatie.

Als mensen jou selecteren om e-mails van te willen ontvangen dan hebben ze al een eerste stap gezet in het aankoopproces. Het is dan aan jou om de tweede stap te zetten op een manier die je prospects leuk vinden. Bouw een relatie op met die mensen.

Weerstand en verzet

Mensen die nog in het verleden hangen hebben soms grote weerstand tegen dit idee en ze geloven niet dat dit kan werken. Want in hun hoofd zit de gedachte dat je veel moet versturen naar grote aantallen. En een lijst met geïnteresseerden opbouwen neemt tijd en begint met kleine aantallen. En dan hoor ik de vreemdste argumenten:

Wij krijgen zelf ook regelmatig ongevraagde e-mails en daar zijn we blij mee, want die vinden we erg interessant.

Maak het jezelf maar wijs, maar ik vermoed dat je je tijd anders gebruikt dan voor het lezen van honderden ongevraagde e-mails. En andere mensen gebruiken hun tijd ook anders.

Als de bounces er eenmaal uit zijn, dan is dit toch een prachtige lijst?

Nee. Als de bounces er eenmaal uit zijn dan heb je nog steeds geen actieve toestemming, dus dit wordt nooit een prachtige lijst. Wat wel een realistische verwachting is, is dat je een nieuwe domeinnaam nodig hebt omdat ook je persoonlijke e-mails naar spam gaan.

Ja, maar dit moet nu gewoon want dit bedrijf loopt heel slecht. Het is vijf voor twaalf.

Dat is gewoon een nare situatie. Maar het helpt niet als je nu in paniek raakt en een inbound methode  gaat inzetten op een manier waarmee je de wet overtreedt en de ontvangers van je e-mails irriteert. Als het vijf voor twaalf is voor je bedrijf en je dus snel resultaten moet hebben, bel dan je voormalige klanten want dat werkt veel beter. Deze argumenten zijn echt, ik heb ze niet verzonnen, maar IRL gehoord.

Hoe gebruik je e-mailmarketing: inbound

E-mail is een inbound marketing methode. Dat betekent dat je mensen gaat inspireren en helpen nadat ze hierom gevraagd hebben. Hierdoor bouw je een relatie met ze op en misschien worden ze dan ooit klant. Maar pas als ze zelf zover zijn.

Dat is een andere manier  van marketing en een andere manier van denken. En ook de ontvangers van je e-mails willen deze andere manier. Dus blijf niet in het stenen tijdperk hangen alsjeblieft.

Over de auteur

Scroll naar boven