MailerLite expert » Blog » MailerLite e-mails » Instromen in een groep
instromen in een groep

Instromen in een groep

Voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Instromen in een groep is een trigger die je veel zult gebruiken omdat het een trigger is waar je erg veel mee kunt doen:

 • Je kunt de abonnee handmatig toevoegen door ‘m toe te voegen aan de groep
 • Maar je kunt ‘m ook automatisch bij inschrijving toevoegen door de groep te koppelen aan een landingspagina, formulier of popup.
 • En je kunt de abonnee toevoegen door een link trigger te maken. In deze laatste situatie wordt de abonnee lid van de groep door een klik op de link trigger die je ergens in een nieuwsbrief hebt gezet.

Dit is dus een handige trigger. Hij is ook bijzonder handig als je een funnel maakt, want je kunt ervoor kiezen andere groepen uit te sluiten.

Automation laten starten

Instromen in een groep is een gemakkelijke manier om een automatisering te laten starten. Het is 1 van de 5 triggers.

Maar als je dat doet, dan vind ik het wel aan te raden om in de naam van je groep iets te zetten waardoor je weet dat het instromen in die groep een workflow start. Want als je dat nergens aan ziet, dan kan het gebeuren dat je adressen een keer aan het herordenen bent en mensen in laat stromen in de groep terwijl ze die Automation helemaal niet moeten krijgen. Door een of ander kenmerk toe te voegen aan de naam van je groep kun je dit voorkomen.

Groep uitsluiten van Automation

En je kunt bij het bouwen van je Automation ook groepen uitsluiten. Zoiets doe je bijvoorbeeld als je wilt voorkomen dat mensen te veel e-mails krijgen of als je een vergelijkbare Automation hebt en wilt voorkomen dat mensen e-mails krijgen die te veel op elkaar lijken.

exclude

Exclude kun je ook gebruiken om mensen de mogelijkheid te geven om een Automation te verlaten zonder zich af te hoeven melden.

Je maakt dan eerst een groep voor mensen die Automation willen verlaten en deze groep sluit je uit van je Automation. En dan zet je in iedere e-mail een link trigger (naar een bedankpagina). En je maakt een link trigger Automation.

Als mensen dan op die link naar je bedankpagina klikken, dan komen ze in de groep Exclude en omdat ze in de groep Exclude zitten voldoen ze niet meer aan de voorwaarden voor deze Automation. Let er hierbij wel op dat je voor iedere Automation een eigen Exclude groep maakt. Want anders verdwijnen ze ineens uit al je automations.

Dit klinkt complex en ingewikkeld, maar als je het een keer gedaan hebt zal het je reuze meevallen:

Kans geven om een werkende Automation te verlaten in MailerLite

 1. Maak een groep voor iedereen die de Automation wil verlaten

  Zorg ervoor dat je voor iedere Automation een eigen groep maakt

 2. Maak een link trigger naar een bedank- of bevestigingspagina

  Deze pagina zet je op je eigen website.

 3. Maak je Automation

  Zet in iedere e-mail van je Automation de link die je voor de link trigger hebt gebruikt

Als dit niet lukt in je eentje, dan kunnen we dit ook samen doen.


Over de auteur

Scroll naar boven