MailerLite expert » Blog » MailerLite extra » Landingspagina’s van MailerLite

Landingspagina’s van MailerLite

landingspagina's van mailerlite

Landingspagina’s van MailerLite

Voor het laatst bijgewerkt op 30 augustus 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Landingspagina’s van MailerLite kun je laten indexeren. En om het nog leuker te maken: je kunt ook een AB-test doen met een MailerLite landingspagina:

  • groep A ziet landingspagina A
  • en groep B ziet landingspagina B

Jij zit dan ondertussen lekker te meten welke van je landingspagina’s het het beste doet. Om een AB-test met je landingspagina te kunnen doen heb je de betaalde versie van MailerLite nodig. Je moet er dus voor upgraden. Hier kun je de tarieven vinden. Dat is echt niet duur als je bedenkt dat je die landingspagina’s niet alleen voor inschrijvingen kunt gebruiken, maar voor wat dan ook.

En zodra je gaat upgraden kun je de landingspagina’s van MailerLite ook een URL geven waar je eigen domein in verwerkt zit. Je zet de landingspagina dan op een subdomein.

AB-testen met landingspagina’s

Bij zo’n AB-test is het belangrijk dat je die test een flinke tijd laat lopen. Want anders weet je niets omdat de factor “toeval” dan te groot is.

En je moet er ook voor zorgen dat je niet 2 totaal verschillende pagina’s maakt, want dan weet je niet wat je meet.

Je bedenkt eerst wat je wilt meten, bijvoorbeeld de kopregel. Dan maak je 2 precies dezelfde pagina’s, maar verschillende kopregels zodat je kunt zien wat het verschil in kopregel nou precies oplevert als het conversie gaat.

Zo kun je ook testen met knoppen, opschriften van knoppen, kleuren van buttons en wat je verder maar testen wilt. Als je maar niet alles tegelijk test, want dan test je eigenlijk niets. Je krijgt dan wel voor iedere landingspagina eigen resultaten, maar weet je niet hoe dat komt en daar heb je niets aan.

  • Een gewone landingspagina is kosteloos en inbegrepen bij het account.
  • Voor een AB-test moet je upgraden.
  • Als je gaat upgraden dan kun je de landingspagina ook op je eigen subdomein zetten.
  • En alle landingspagina’s kun je laten indexeren zodat ze ook in de zoekresultaten komen.

Met een goede landingspagina kun je de groei van je mailinglijst stimuleren.

Waar vind je de landingspagina’s van MailerLite?

De landingspagina’s vind je in het hoofdmenu onder het kopje “Sites”. Daar kun je zowel een landingspagina als een website maken.

Over de auteur

Scroll naar boven