MailerLite expert » Blog » MailerLite Audience » MailerLite inschrijfformulier op je website
mailerlite inschrijfformulier

MailerLite inschrijfformulier op je website

MailerLite inschrijfformulier op je website

Voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Met MailerLite kun je heel gemakkelijk een inschrijfformulier op je website zetten. Je maakt deze formulieren op MailerLite en je importeert ze met behulp van een plugin in WordPress. En die formulieren zien er goed uit.

Begin met na te denken over wat je vraagt op het inschrijfformulier.

Embedded forms maken bij MailerLite

 • Je vindt de formulieren in MailerLite onder forms.
 • Kies hier voor een embedded form en klik dan op de button Create embedded form.
 • En geef je formulier een naam die jij alleen ziet en die dus alleen voor jou betekenis hoeft te hebben.

Nu kies je in welke groep of groepen je de nieuwe adressen wilt laten instromen. Dat kan 1 groep zijn, maar het kunnen er ook een heleboel zijn.

Inschrijfformulier op je website

Op de pagina waar je het formulier maakt moet je niet te bang zijn. Probeer gewoon eens iets en als het fout gaat is er geen man overboord want je kunt altijd weer opnieuw beginnen.

 • Je kunt blokken openen door er met je muis naartoe te gaan en dan het potloodje aan te klikken. En dan kun je die blokken ook bewerken.
 • Open ook het tabblad Settings aan de rechterkant van de pagina en kijk of daar elementen staan die je toe wilt voegen.
 • Kijk ook even naar de donkere balk helemaal bovenin en klik aan: Success message. Want dat is een andere pagina die je ook even moet bewerken.

Als je enkele opt-in gebruikt is je formulier nu klaar. Gebruik je dubbele opt-in, let dan ook op de Double Opt-In Email en de Double Opt-In Thank You Page.

Embedded forms aansluiten op de website

Als je formulier klaar is ga je naar je WordPress website en je installeert de Official MailerLite Plugin.

 • Ga in MailerLite naar je gebruikersnaam (rechtsboven), kies daar voor Integrations en haal de API key op.
 • En ga dan in je website naar de zijbalk naar MailerLite en naar Settings en plak de API in je website. Klik dan op Save this key.

MailerLite formulieren importeren in de website

Nu ga je het formulier dat je op MailerLite gemaakt hebt importeren in je website. Ga in de zijbalk naar de Official MailerLite plugin en kies in het submenu voor Signup Forms.

 • Klik op Add new
 • En vink aan: Forms created in MailerLite
 • Scrol een stukje en klik op de button: Create form.

Geef je formulier bovenaan een naam voor intern gebruik en kies in het drop-down het formulier dat je wilt gaan gebruiken.

Sla het op door op Save form te klikken en kopieer de shortcode van het formulier. Deze shortcode kun je nu op je website plakken waar je maar wilt: op een pagina of in een bericht.

Als je het formulier in de zijbalk wilt plaatsen ga je naar Weergave – Widgets. Sleep de widget met de naam: MailerLite aanmeldformulier naar een plaats in de zijbalk en sla het op. Nu staat je formulier in de zijbalk en je bent klaar.


Ik ben een erkende MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite.

Over de auteur

Scroll naar boven