MailerLite expert » Blog » MailerLite e-mails » MailerLite pop-ups voor inschrijvingen

MailerLite pop-ups voor inschrijvingen

mailerlite pop-ups voor inschrijvingen

MailerLite pop ups voor inschrijvingen

Voor het laatst bijgewerkt op 27 augustus 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Maar als de ranking van je website je iets waard is, moet je altijd oppassen met pop-ups, want Google houdt er niet van. Dat was al zo in 2011 toen er op Google productblog een lijstje kwam te staan. In dat lijstje stonden een heleboel vragen die Google zichzelf stelt als het gaat om jouw website te beoordelen. Onder andere:

“Worden er erg veel advertenties bij dit artikel weergegeven die afleiden van de hoofdinhoud of het zicht hierop blokkeren?”

Google product blog

Dat was in 2011 en dat is nog steeds zo. En sinds januari 2017 filtert hij websites weg uit de mobiele zoekresultaten als die websites pop-ups hebben.

Conversie en pop-ups

Pop-ups converteren echter veel beter dan andere inschrijfformulieren, daarom is het wel een gemiste kans als je geen pop-up gebruikt. Maar denk er wel over na hoe je dit zou kunnen doen zonder het kind met het badwater weg te gooien. Want zomaar overal pop-ups neerzetten die het onmogelijk maken de inhoud van je pagina’s te lezen, dat is schadelijk voor je ranking.

Maar bij de meeste pop-ups heb je de mogelijkheid om de pop-up te verbergen als je website gelezen wordt op een mobiele telefoon. En het is aan te raden dit te doen. Maar denk er dan ook over na hoe je het dan mogelijk gaat maken om in te schrijven voor je nieuwsbrief. Want het zal geen nieuws voor je zijn dat steeds meer mensen mobiel gaan lezen.

Nu zou je kunnen denken dat je voor de mobiele zoekresultaten een inschrijfformulier neer kunt zetten. Goed bedacht, maar daarmee ben je er niet. Als je AMP op je blog hebt staan dan wordt het formulier niet getoond.

Je kunt dan alleen een button of tekstlinks neerzetten die de lezer naar een andere pagina brengt zodat je lezer op die andere pagina kan inschrijven.

Dat zal vermoedelijk niet veel abonnees opleveren. Maar ja, als een pop-up zorgt dat je minder bezoekers krijgt, dan levert dat nog veel minder op.

Hoe je pop-ups voor inschrijvingen maakt

In deze video kun je precies zien hoe je een pop-up maakt in de nieuwe MailerLite. Als je de Classic versie gebruikt, kies dan deze video.

Als je de pop-up niet wilt tonen in de mobiele zoekresultaten, dan kun je dat instellen als je ‘m gemaakt hebt. En je kunt dan ook instellen op welke pagina’s je ‘m wilt tonen. Of op welke pagina’s je ‘m juist niet wilt tonen.


Ik ben een Nederlandse MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite strategie.

Over de auteur

Scroll naar boven