MailerLite expert » Blog » MailerLite e-mails » Migreren naar de nieuwe MailerLite

Migreren naar de nieuwe MailerLite

migreren naar de nieuwe MailerLite

Migreren naar de nieuwe MailerLite

Voor het laatst bijgewerkt op 4 september 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Als je de Classic MailerLite in de gratis versie hebt dan moet je er voor 1 februari 2024 voor gezorgd hebben dat je een upgrade doet naar een betaalde versie. Ook als je geen betaalde versie wilt, moet je migreren naar de nieuwe MailerLite.

Welke MailerLite heb je?

Als je niet weet welke MailerLite je hebt, kijk dan waar het menu staat:

  • In de Classic MailerLite staat het menu bovenaan.
  • In de nieuwe MailerLite staat het menu in de zijbalk links.

Migratie naar de nieuwe MailerLite

Je begint rechtsboven bij je gebruikersnaam. Daar staat ook een hartje en er staan 4 vierkantjes. Klik de vierkantjes aan.

Als je dit gedaan hebt kom je op een pagina waar je o.a. 2 groene vlakjes ziet staan. Een groen vlakje voor de nieuwe MailerLite en eentje voor de Classic MailerLite. Klik de nieuwe versie aan.

Omdat de nieuwe MailerLite en de Classic MailerLite compleet gescheiden systemen zijn, wordt er dan van je gevraagd om een nieuw account te maken. Doe dat.

Je ziet nu een grijze balk met daarin een knop: Migrate account. Klik de knop aan.

grijze balk migreren naar MailerLite

API-key ophalen

Nu vraagt MailerLite van je om de API-Key van je oude account in je nieuwe account te zetten.

In de afbeelding hierboven zie je een klein groen linkje staan. Als je dat linkje in je account aanklikt, dan kom je op een pagina in je oude account waar de API-key staat en die kun je daar kopiëren. Kopieer ‘m en plak ‘m in het veld in je nieuwe account. Klik dan op Confirm & Migrate.

Account settings

Ga dan in de zijbalk naar de Account Settings en zie dat je bedrijfsnaam e.d. netjes overgenomen zijn. Wat minder opvalt, is dat er in de account settings tabbladen staan.

Ga naar het tabblad Migration, want daar staat alles dat eventueel gemigreerd moet worden:

  • Account details
  • Subscribers
  • Files
  • Custom templates
  • Automations
  • Forms
  • Landing pages
  • Web pages

Aan de rechterkant van al deze items staan knoppen. Die knoppen moet je even aanklikken om alles binnen te halen in je nieuwe MailerLite account.

Authenticatie

Het gebeurt natuurlijk zelden dat er in gras geen addertje zit en dat addertje is er ook nu. Het is bij MailerLite essentieel dat je je e-mails authenticeert. Want als je dat niet doet kun je erop rekenen dat ze in spam komen.

Domein authenticatie is een technisch werkje dat bij de hosting moet gebeuren. Als je al een tijdje mailt met MailerLite, dan heb je de domein authenticatie beslist in orde gemaakt of je hebt aan je webbouwer gevraagd dit voor je te doen.

Maar de authenticatie van de oude MailerLite en van de nieuwe MailerLite verschilt. Dat betekent dat het opnieuw moet. Ik kan dit niet voor je doen, want dit moet bij je hostingpartij gebeuren. Dus als je dit niet zelf kunt doen, dan moet je weer naar je webbouwer om je domein te laten authenticeren. Verwijs je webbouwer naar de instructie die je hier op MailerLite kunt zien.

Zet alles weer aan

Als de migratie klaar is, moet je er wel aan denken dat je Automations uit staan en dat je landingspagina’s een andere URL hebben gekregen. Dus je verwijzingen naar landingspagina’s moet je veranderen.

Dit geldt niet voor mensen die een betaald MailerLite account hebben met de landingspagina’s op een subdomein.

Het geldt voor landingspagina’s die op de URL subscribepage.com staan. Dat wordt nu subscribepage.io

Migreren naar de nieuwe MailerLite

Als je het doodeng vindt om dit te doen, maak dan een afspraak voor een vergadering van een uur. Dan doen we het samen en dan kijk ik met je mee. Ik heb al een paar accounts gemigreerd, dus ik vind het niet eng meer. Maar je kunt het ook zelf proberen, want MailerLite heeft het goed georganiseerd waardoor het veel minder eng is dan het lijkt.

Over de auteur

Scroll naar boven