MailerLite expert » Blog » MailerLite e-mails » MailerLite nieuwsbrieven » Nieuwsbrief forwarden met MailerLite
nieuwsbrief forwarden

Nieuwsbrief forwarden met MailerLite

nieuwsbrief forwarden

Nieuwsbrief forwarden met Mailerlite

Voor het laatst bijgewerkt op 30 augustus 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Je kunt een knop in je nieuwsbrief zetten om je nieuwsbrief te forwarden en dat is zeker aan te raden. Deze knop vind je in het blok waarin je ook de social share buttons vindt.

Nieuwsbrief doorsturen met MailerLite

Bij MailerLite heb je meerdere verschillende social share blokken. Maar het forwarden gaat bij ieder blok hetzelfde:

forward
  • Blok social share
  • Tabblad content
  • E-mail

Je kunt niet testen of het werkt, want het werkt niet in een test. Dus je moet een beetje vertrouwen hebben of een echte nieuwsbrief naar jezelf sturen.

Bij alle blokken hetzelfde

Ook in de voettekst van je nieuwsbrieven vind je social share knoppen en een forward knop. Als je dit niet ziet, open het blok dan even en zet ze aan.

Je kunt ook een eigen tekstlink maken. Dan zet in je plaats van een webadres dit onder de link:

{$forward}

Statistieken

Je wilt natuurlijk ook graag weten wat ermee gedaan wordt. Statistieken van forwarden vind je in je statistieken bij de link activity en de subscriber activity.

Nieuwsbrief forwarden: welke content?

Vraag je ook af welke content je wilt laten forwarden. Want het lijkt wel leuk als mensen je nieuwsbrief gaan doorsturen, maar wat moeten de ontvangers met je nieuwsbrief? Vraag je af of het niet beter zou zijn als de ontvangers van je nieuwsbrief direct naar een pagina of blogpost gaan. Want dat kun je ook regelen.

In het forward blok vind je een spoiler: “Content to share”. Daar kun je een URL invullen en als je dat doet, dan gaan de ontvangers van je doorgestuurde nieuwsbrief direct naar je pagina of blogpost. En dat kan je misschien meer opleveren. Deze mogelijkheid is er niet als je een eigen tekstlink maakt.

Strategische ideeën

De ontvangers van je doorgestuurde nieuwsbrief naar een pagina of blogpost sturen is een strategisch idee. Zo zijn er nog veel meer dingen die je zou kunnen doen om strategischer te gaan mailen.

Ik vind dat je aandacht zou moeten besteden aan e-mailstrategie. Want e-mailmarketing is een uitstekende manier om contacten met je klanten en prospects te onderhouden, maar als je dit strategisch aanpakt dan levert het je veel meer op.

Over de auteur

Scroll naar boven