MailerLite expert » Blog » MailerLite e-mails » Plain text in MailerLite

Plain text in MailerLite

Plain text in MailerLite

Voor het laatst bijgewerkt op 9 december 2023

Een plain text nieuwsbrief ziet er gewoonlijk niet uit. Het is echt een draak van een ding. Zo lelijk dat je ‘m niet mee wilt sturen. Verwar ‘m vooral niet met een rich text nieuwsbrief, want die doen het vaak goed. Dat is geen draak van een ding, dat is een e-mail die er bijna uitziet als een gewone e-mail. En dat is een heel ander verhaal natuurlijk.

Maar die plain text nieuwsbrief is dus gewoonlijk een draak van een ding: je verstuurt ‘m liever niet en je wilt ‘m eigenlijk ook niet ontvangen.Toch is het nodig om er eentje mee te sturen omdat je nieuwsbrief dan minder snel in spam komt.

Plain text: de elegante oplossing van MailerLite

MailerLite heeft een elegante oplossing bedacht voor dit lelijke maar noodzakelijk ding. MailerLite genereert altijd een plain text nieuwsbrief en die ziet er niet lelijk uit. Zo eenvoudig kan het zijn:

Plain text in MailerLite

Wil je deze plain text aanpassen?

Je kunt de plattetekst nieuwsbrief die bij jouw mooi opgemaakte nieuwsbrief hoort vinden op de pagina Review and Confirm. Zoek niet naar die pagina want dan vind je ‘m niet. Je komt er vanzelf als je een nieuwsbrief maakt.

Het is de pagina waar je de nieuwsbrief controleert voordat je ‘m verstuurt. Daar zie je o.a. staan: Content met een klein plaatje van je nieuwsbrief erbij.

Hier zie je een linkje staan: Preview. Daarmee kun je je plain text nieuwsbrief bekijken. En er staat een linkje Edit. Als je Edit aanklikt kun je de tekst aanpassen.

Als je de tekst wilt aanpassen, let er dan op dat je de custom fields laat staan:

  • {$url} wordt een link naar de online versie van je nieuwsbrief en daar gaat het nou net om.
  • {$unsubscribe} is de afmeldlink en die is wettelijk verplicht. En die wil je er ook graag in hebben, want anders krijg je een spammelding van iemand die zich niet af kan melden.

MailerLite voor dienstverleners

MailerLite is een heerlijk platform met prachtige functionaliteiten. Juist voor dienstverleners vind ik het een geweldig platform.


Ik ben een erkende MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite.

,

Over de auteur

Scroll naar boven