MailerLite expert » Blog » MailerLite e-mails » MailerLite nieuwsbrieven » Statistieken in MailerLite Classic
statistieken in MailerLite Classic

Statistieken in MailerLite Classic

Statistieken in MailerLite Classic

Voor het laatst bijgewerkt op 30 augustus 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Heb je je statistieken in MailerLite al eens goed bekeken? Vast niet. Ik ga je hier uitleggen waar je alles kunt vinden.

Je komt binnen in het dashboard en daar staat de nieuwsbrief die je het laatst verzonden hebt al voor je klaar, met een knop erbij: View report. Klik die knop aan.

Als je oudere rapporten wilt vinden volg je deze navigatie:

  1. Campaigns in het groene menu bovenaan.
  2. Zorg dat je het tabblad “Sent” aanklikt, want er staan 3 tabbladen.
  3. En dan zie je je verzonden nieuwsbrieven, elk met een knop erbij: View report.

Statistieken in MailerLite: het menu

Als je naar je rapport gaat kom je op een erg volle pagina, waardoor je gemakkelijk over het hoofd zou kunnen zien dat je hier je rapport kunt printen of downloaden. Dat vind je rechtsboven: je kunt je statistiek delen op Twitter of Facebook en onder het tandwiel vind je de mogelijkheid om je nieuwsbrief te kopiëren, en om je rapport te printen of te downloaden.

Menu

Vlak daaronder zie je een menu met daarin: Stats OverviewView emailLink ActivitySubscriber activity en Opens by location.

statistieken in MailerLite Classic

Het tabblad Stats Overview is groen, dat betekent dat dit het tabblad is waar we nu zijn.

Tabblad overview

Vlak daar onder zie je staan dat ik de e-mail verstuurd heb op 19 januari 2022. Ik heb ‘m niet aan iedereen gestuurd, ik heb abonnees gefilterd.

Aantallen

Ik heb 32 e-mails verstuurd, 56,25% heeft geopend en 12,50% heeft op de links in de e-mail geklikt. Niemand heeft zich afgemeld, er zijn geen spamklachten, geen hard bounces en geen softbounces.

Omgeving

Hier zie je dat de e-mail door 83,3% via webmail gelezen is en door 16,67% desktop.

  • 38,89% gebruikte Gmail
  • 16,67% gebruikte Apple Mail en dat kan betekenen dat de open rate van deze e-mail niet helemaal klopt.
  • En over 44,44% weten we niets.

Link activiteit

Als je nog iets verder scrolt zie je de links in je nieuwsbrief staan en hoe vaak er op geklikt is.

Filter

En nog iets lager zie je het filter: naar welke groep of segment deze e-mail verstuurd is.

MailerLite statistieken: view email

Het volgende tabblad is “View email”.

titel en afzender

Titel: Hier zie je de titel die ik de nieuwsbrief heb meegegeven en die mensen in de mailbox hebben gezien.

Short URL: Je ziet de short URL van de nieuwsbrief waarmee de nieuwsbrief op het web gelezen kan worden. Als je deze URL kopieert en in je browser plakt dan kun je de nieuwsbrief op het web zien.

Click map: Als je de betaalde versie van MailerLite Classic gebruikt zie je daarna de click map. Hierin kun je zien waar in je nieuwsbrief de clicks gevallen zijn: bovenin of juist onderin of ergens in het midden.

Scrol weer naar boven en klik het tabblad Link Activity aan. Daar vind je de clicks in je nieuwsbrief.

De link activity had je ook al gezien in het tabblad Overview. Maar hier staat ook een knop: Actions. Onder de knop Actions vind je de mogelijkheid om de link activiteit te downloaden als csv- of als Excel-bestand.

Statistieken subscriber activity

Show: Helemaal links boven staat een kleine groene knop met het opschrift: Show All: [ aantal ]. Dat is een menu en dat menu kun je openen en dan kun je filteren op opens, clicks, bounces etc.

Actions: Daaronder staat een grijze knop met het opschrift Actions. Dat is ook een menu en daarmee kun je de link activity kopiëren naar een groep of downloaden.

Adressen: Nog iets lager vind je de adressen met daarbij de opens en de clicks.

Opens by location

Opens by location vind je alleen in de betaalde versie van MailerLite. Hier staat een wereldkaart een tabel met daarin de landen waar het grootste deel van je abonnees zit. Klopt niet helemaal, want een behoorlijk deel van mijn abonnees schijnt in Amerika te zitten, maar dat is niet echt waarschijnlijk. Dat gaat om Gmail en Hotmail adressen waarvan de server in Amerika staat.

Statistieken in Google Analytics

MailerLite heeft een bijzonder gemakkelijke integratie met Google Analytics. Het enige dat je hoeft te doen is voor verzending aanvinken dat je statistieken in Google Analytics wilt. Het vakje waar je dat vinkje moet zetten vind je vanzelf als je je nieuwsbrief gaat maken en de titel voor in de mailbox gaat invullen.

Ga in Google Analytics naar Acquisitie > Campagnes > Alle campagnes en je ziet daar o.a. je statistieken van je nieuwsbrieven staan.


Ik ben een Nederlandse MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite en strategisch mailen met MailerLite.

Over de auteur

Scroll naar boven