MailerLite expert » Blog » MailerLite e-mails » Triggers voor MailerLite Automation
triggers voor mailerlite automation

Triggers voor MailerLite Automation

Triggers voor MailerLite Automation

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2023

Links op deze pagina die leiden naar MailerLite zijn affiliatelinks.

Bij MailerLite heb je voor Automation de beschikking over 5 verschillende triggers. En dat zijn deze triggers:

Dat zijn niet veel triggers, maar ik verzeker je dat je er alles mee kunt doen wat je maar wilt.

5 triggers voor MailerLite Automation

Instromen in een groep

Instromen in een groep is een trigger die overal goed voor is: als mensen zich via een formulier of via een landingspagina inschrijven voor je nieuwsbrief kun je hiermee Automation triggeren. Of als je mensen via een Action verhuist naar een groep of kopieert naar een groep.

Een formulier invullen

Als mensen zich inschrijven kun je dit ook als trigger gebruiken voor een Automation workflow. Dat hoeft niet, maar het kan wel. Je kunt in deze situatie ook kiezen om het instromen in een groep als trigger te kiezen.

Een klik op een link: link trigger. Link trigger is een fantastisch leuke trigger waarmee je ook informatie over de interesses van je abonnee vast kunt leggen. Bedenk hierbij dat het vastleggen van informatie over interesses de basis is van e-mailstrategie! Link trigger gebruiken is makkelijk te leren.

Het wijzigen van een veld

En heb je gezien dat je een workflow kunt triggeren door het wijzigen van een veld? En het wijzigen van een veld kun je regelen aan het einde van een workflow of in een workflow. Een veld wijzigen doe je d.m.v. een action.

De verjaardag van een datum

Hiermee kun je jaarlijks een e-mail sturen. Dat kan op de echte verjaardag van je abonnee zijn. Maar het kan ook een e-mail zijn om een abonnement te verlengen of zoiets.

Elke workflow die je maar wilt

Met deze 5 triggers voor MailerLite Automation kun je echt elke workflow maken die je maar wilt. Je zou er eens mee moeten gaan spelen. Dan gaat er een wereld voor je open.

Je vindt deze triggers door gewoon te beginnen een automatisering te maken. Je komt dan vanzelf op een punt waar MailerLite je vraagt welke trigger je wilt gebruiken.

Over de auteur

Scroll naar boven