Virtuele verjaardagskaart

verjaardags e-mails maken

Virtuele verjaardagskaart

Voor het laatst bijgewerkt op 17 februari 2024

Verjaardags e-mails stuur je om iemand een gelukkige verjaardag te wensen en om te laten zien dat je aan hem of haar denkt. Gewone verjaardags e-mails zijn afkomstig van vrienden, familieleden en collega’s. Maar als bedrijf of organisatie kun je ook verjaardags e-mails sturen.

Functies van verjaardags e-mails

Verjaardags e-mails hebben voor een bedrijf een aantal functies.

Onderhouden van relaties: Het kan een manier zijn om contact te houden met je klant of abonnee van je nieuwsbrief.

Marketingdoeleinden: Verjaardags e-mails kunnen deel uitmaken van je marketingstrategie. Je kunt bijvoorbeeld een code voor een korting of een bonus sturen of een speciale aanbieding die je uitsluitend naar jarige mensen stuurt. Hiermee kun je klantloyaliteit opbouwen en klanten aanmoedigen om producten of diensten te kopen.

Virtuele verjaardagskaart: datumveld

Als je met MailerLite een verjaardags e-mail wilt versturen, dan begin je met een datumveld aan te maken.

  • Ga naar Subscribers
  • Ga dan naar Fields

Rechtsboven zie je nu een knop: Create field. Klik de knop aan.

Bij MailerLite kun je kiezen uit 3 soorten velden:

  • een tekstveld
  • een veld voor getallen
  • en een datumveld

Een verjaardag is op een specifieke datum, dus je kiest een datumveld.

virtuele verjaardagskaart maken

MailerLite vraagt je dan om het veld een naam te geven, kies bijvoorbeeld voor “verjaardag” en klik daarna op Create.

Nu je dit veld hebt gemaakt, vind je het terug in het profiel van iedere abonnee. Ook als het niet is ingevuld staat het datumveld daar. Maar je weet nu nog niet wanneer je abonnees jarig zijn.

Inschrijfformulier of landingspagina

Nu heb je een inschrijfformulier of landingspagina nodig waarop je dat datumveld toont. Want die verjaardagen staan er niet vanzelf. In het datumveld staat ook jaar, maar dat doet er niet toe.

Houd er rekening mee dat lang niet iedereen zijn verjaardag wil geven. Dus maak hier geen verplicht veld van, want als je dat doet kost het je inschrijvingen.

Virtuele verjaardagskaart met automation

Hier heb je natuurlijk een automatisering voor nodig. Dat is een automatisering met als trigger het bereiken van de datum van de verjaardag.

verjaardags e-mail maken: trigger kiezen

Je kiest de trigger: The anniversary of a date. En daarna vraagt MailerLite je een groep te kiezen.

Op, voor of na de verjaardag

De volgende stap is dat je moet kiezen of je wilt dat de e-mail op, voor of na de verjaardag wordt verzonden. Hierbij kun je ook denken aan een korte serie. Ik ken een restaurant dat me een maand voor mijn verjaardag een e-mail stuurt met een suggestie om mijn verjaardag bij hun te vieren, zodat ik er geen werk aan heb. En ik krijg vervolgens ook op mijn verjaardag een kadootje van ze.

Als je kiest voor een serie die begint voorafgaande aan de verjaardag en als je kiest voor een serie die na de verjaardag moet starten, dan moet je ook aangeven hoeveel dagen ervoor of erna.

Daarna vraagt MailerLIte je naar de naam van het datumveld. En MailerLite vraagt je hoe laat die e-mail verstuurd moet worden. Dan heb je je verjaardags e-mail ingesteld en dan kun je de e-mail of serie gaan maken.

Vragen naar de verjaardag

Om een e-mail te kunnen sturen op iemands verjaardag moet je weten wanneer die persoon jarig is. En daarmee heb je direct een groot nadeel te pakken: om te weten wanneer iemand jarig is moet je dat vragen.

Maar met iedere vraag die je bij aanmelding stelt haken er mensen af. Ook als het niet verplicht is om te vertellen wanneer je jarig bent. Bij niet noodzakelijke vragen haakt een aantal mensen af. En dat die mensen afhaken zie je niet want ze voltooien de inschrijving gewoon niet. Dit is dus niet alleen een kans voor je, er zit ook een risico aan.

Voordeel van virtuele verjaardagskaarten

Tegenover het nadeel van zo’n e-mail staat ook een groot voordeel. Als mensen bereid zijn hun geboortedag te vertellen en je stuurt ze dan een e-mail met een cadeautje, dan vinden ze dat leuk. Stuur ze bijvoorbeeld een kortingscode die alleen voor jarigen is en die anderen niet krijgen.

Voorbeelden van virtuele verjaardagskaarten

Op het blog van MailerLite kun je ook een groot artikel vinden over verjaardags e-mails, met een paart voorbeelden erbij. En op Pinterest vind je nog veel meer voorbeelden.

,

Scroll naar boven